Doi tineri reținuți la pescuit fără actele necesare și cu unelte pescărești interzise

Polițiștii de frontieră au reținut două persoane aflate la pescuit pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca. Bărbații au neglijat atât regulile de aflare în zona de frontieră cât...

Polițiștii de frontieră au reținut două persoane aflate la pescuit pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca. Bărbații au neglijat atât regulile de aflare în zona de frontieră cât și au acțiunat ilicit utilizând unelte pescărești interzise, transmite Breaking News.

În dimineața zilei de ieri, 24 martie curent, patrula Poliției de Frontieră au observat doi tineri care scoteau din apă o plasă utilizată pentru prinderea peștelui. Aceștia dețineau o barcă gonflabilă, iar plasa din monofilament avea o lungime de 100 m în care era prins 2,5 kg de pește.

Audiați, tinerii în vârstă de 34 și respectiv 20 de ani au comunicat că sunt locuitori ai satului Vărătic, raionul Rîșcani, scopul lor fiind de a prinde pește pentru consum personal.

În consecință, uneltele au fost ridicate și amlasate în camera de păstrare a corpurilor delicte la SPF Cuconeștii Noi. Polițiștii de frontieră au întocmit proces contravențional pe art. 332 al. (1) prin care bărbații vor achita o amendă de 12 u.c. pentru aflarea fără permis în zona de frontieră, iar pentru pescuit ilicit aceștia riscă o altă amendă contavențională conform art. 114 al. (1).

În prezent se desfășoară acțiuni suplimentare prin care se urmărește elucidarea obiectivă a cazului dat.

In this article


Join the Conversation