Doi tineri, reținuți de SPIA în timp ce se duceau să spargă o casă

La data de 02 mai 2020, doi cetățeni moldoveni, originari din raionul Leova, în vârstă de 19 și respectiv 27 ani, au tentat să sustragă în mod deschis...

La data de 02 mai 2020, doi cetățeni moldoveni, originari din raionul Leova, în vârstă de 19 și respectiv 27 ani, au tentat să sustragă în mod deschis bunuri materiale din proprietatea unui locuitor al satului Băiuș din același raion.

Acțiunile acestora au fost contracarate datorită informațiilor acumulate de către ofițerii SIS și intervenției operative a ofițerilor SPIA. În consecință, făptuitorii au fost reținuți la locul comiterii infracțiunii.

În rezultatul acţiunilor de investigaţie desfăşurate de către ofițerii Serviciului de Informaţii şi Securitate în colaborare cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne, a fost realizată o reținere în flagrant delict.

În repercusiunea cercetărilor efectuate la fața locului, au fost depistate și ridicate articole purtate de făptuitori, arme albe și telefoane mobile. În telefoanele acestora, au fost identificate mesaje care atestă intențiile de a săvârși actul de jefuire.

Actualmente, se desfăşoară acţiunile de cercetare penală, în baza indicilor infracțiunii prevăzute în art. 187 al. 2 Cod Penal al Republicii Moldova, Jaful. Totodată, făptuitorii și-au recunoscut parțial vina.

In this article