Doi tineri din Palestina și Kenia, reținuți lângă portul Giurgiulești

Doi cetățeni străini au fost reținuți în proximitatea portului Giurgiulești, în timp ce căutau o cale ilegală să ajungă în România. Incidentul a fost înregistrat ieri, 29 decembrie....

Doi cetățeni străini au fost reținuți în proximitatea portului Giurgiulești, în timp ce căutau o cale ilegală să ajungă în România. Incidentul a fost înregistrat ieri, 29 decembrie.

O patrulă mobilă a IGPF a observat tinerii în timp ce alergau pe drumul de cale ferată, din direcția frontierei Ucrainei spre frontiera României.

Tinerii au observat patrula, însă nu s-au supus cerinței de a se opri și s-au ascuns printre garniturile de tren. La scurt timp, polițiștii de frontieră i-au reținut.

În cadrul audierilor, s-a stabilit identitatea acestora: Un cetățean de 29 de ani al Keniei și un cetățean de 26 de ani al Palestinei.

“Din declarațiile acestora s-a aflat că intenționau să traverseze ilegal și frontiera moldo-română, după ce au pătruns în mod fraudulos în Moldova din Ucraina. Ba mai mult, tinerii au comunicat că pe teritoriul statului român ar fi fost așteptați de către o călăuză, care urma să le asigure deplasarea până în Germania.

În continuare sunt întreprinse acțiuni procesuale, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate”, comunică IGPF.

In this article