Doi reținuți, după o captură de marijuana estimată la 450.000 de lei. În privința suspecților a fost aplicat arestul preventiv

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului național de investigații, în comun cu cei de  urmărire penală ai IP Buiucani, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Buiucani, au destructurat un grup...

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului național de investigații, în comun cu cei de  urmărire penală ai IP Buiucani, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Buiucani, au destructurat un grup infracțional, după o captură de peste 1, 5 kg de droguri de tip marijuana, estimată pe piața neagră la circa 450.000 de lei.

Învinuiții, doi bărbați  de 36 şi 44 de ani sunt din Chișinău și  au fost documentați pe parcursul a două luni, timp în care polițiștii au efectuat mai multe măsuri speciale de investigație. Aceștia ar fi creat o schemă prin care vindeau  drogurile contra sumei de 300 lei pentru un gram.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților, polițiștii au ridicat  1 kg și  jumătate de marijuană, precum și cântare electronice la scara mică.

Marijuana era vândută  pe teritoriul mun. Chișinău, suspecții urmând să obțină un venit de aproximativ 450 000 de lei.

Bărbații  au primit mandate de arest pe un termen de 30 zile și sunt cercetați penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

In this article