Doi preoți, infectați cu COVID-19. CHICU: Virusul a pătruns în interiorul bisericii, riscul pentru oameni este eminent

Doi preoți au fost diagnosticați cu virusul de tip nou, COVID-19. Este vorba despre un slujitor de la biserica Arhanghelul Mihail din Chișinău, dar și un preot, care...

Doi preoți au fost diagnosticați cu virusul de tip nou, COVID-19. Este vorba despre un slujitor de la biserica Arhanghelul Mihail din Chișinău, dar și un preot, care a fost în excursie, la mănăstirea Poceaev din Ucraina. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Control.

„Ne îngrijorează mult acest lucru. Fac îndemn la cetățeni, credincioși, să se abțină de a vizita bisericile, or angajații MAI au dispoziția clară să nu permită desfășurarea serviciilor divine cu participarea credincioșilor. Dacă se vor petrece, statul va aplica sancțiuni prevăzute de lege. Din păcate virusul a pătruns în interiorul bisericii, riscul pentru oameni este eminent”, a spus Ion Chicu.

Precizăm că un preot din Capitală a fost amendat cu până la 25 mii lei pentru că a desfășurat liturghii cu încălcarea măsurilor de protecție.

 

In this article