Doi copii au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au opărit cu apă clocotită

Caz tragic la nordul țării. Doi copii au ajuns la Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”, în stare gravă, după ce ar fi vărsat peste ei apă...

Caz tragic la nordul țării. Doi copii au ajuns la Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”, în stare gravă, după ce ar fi vărsat peste ei apă clocotită. Unul dintre minori este în stare gravă.

Contactat de postul nostru de televiziune, vicedirectorul spitalului republican ”Emilian Coțaga”, Vasile Tomuz, ne-a spus că cei doi copii au fost transportați la Chișinău, după ce au fost opăriți cu apă clocotită.

VASILE TOMUZ, vicedirectorul spitalului Republican ”Emilian Coțaga”: „Unul de la Bălți cu vârsta de doi ani, cu suprafața de 20% arsuri – se află în secția de arsuri și primește tratamentul, în stare gravă, dar dinamică stabilă. Al doilea copilaș de patru ani de la Briceni cu suprafața arsurii de 30%, mai mult , se află în secția de reanimare chirurgicală, se află la sub monitorizare, starea este gravă, dar în dinamică este tot pozitivă.”

Potrivit lui Vasile Tomuz, din motiv că arsura de pe suprafața corpului copilului de 4 anișori este destul de mare, acesta ar putea avea nevoie de transplant de piele. Copiii rămân sub supravegherea medicilor.

 

In this article


Join the Conversation