Doi conducători auto sunt documentați de către polițiștii de frontieră pe faptul folosirii actelor falsificate

Doi conducători auto sunt documentați de către polițiștii de frontieră pe faptul folosirii actelor falsificate. Ambele cazuri au fost înregistrate în a doua jumătate a zilei de ieri,...

Doi conducători auto sunt documentați de către polițiștii de frontieră pe faptul folosirii actelor falsificate. Ambele cazuri au fost înregistrate în a doua jumătate a zilei de ieri, 18 noiembrie, în zona de frontieră a Sectorului Briceni și în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, aflați în misiuni de serviciu în perimetrul de responsabilitate, au stopat un mijloc de transport pe direcția localităților Bulboaca – Novoalexeevca. Autoturismul de model Audi A4 și înmatriculat în Marea Britanie, era condus de către un locuitor al raionului Ocnița, în vârstă de 33 de ani. În cadrul controlului, polițiștii de frontieră au depistat că termenul de aflare al mijlocului de transport pe teritoriul Republicii Moldova este depășit, iar revizia tehnică, care ar fi eliberată de către autoritățile britanice, prezintă semne de contrafacere. Tânărul șofer a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, mașina ar fi procurat-o cu toate actele perfectate. Până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii pe caz, mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Briceni.

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați au supus unui control amânunțit un permis de conducere ucrainean. În rezultat, actul s-a dovedit a fi falsificat, mai multe elemente distinctive au fost identificate neautentice. Permisul a fost prezentat de către un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 24 de ani. Tânărul s-a prezentat pe sensul de intrare în Republica Moldova, la volanul unui automobil înmatriculat în Bulgaria. La audieri, șoferul a declarat că contra sumei de 600 de euro a obținut permisul, care i-ar oferi dreptul să conducă orice tip de autovehicule. Ca urmare, documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar conducătorul auto și-a continuat călătoria în calitate de pasager. Pe faptul dat a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 (al.1) CP al RM.

In this article