Cele peste 300 mln lei oferiți de Guvern i-au ajutat pe agricultori să pună bazele pentru roada anului viitor

Cele peste 300 de milioane de lei, oferiți de Guvern în acest an afectat de secetă, i-au ajutat pe agricultori să pună bazele pentru roada anului viitor. Ministrul...

Cele peste 300 de milioane de lei, oferiți de Guvern în acest an afectat de secetă, i-au ajutat pe agricultori să pună bazele pentru roada anului viitor. Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat că la ziua de astăzi, sunt însămânțate cu cerealiere de toamnă peste 300 de mii de hectare. Potrivit ministrului, până la sfârșitul sezonului, suprafața semănată nu va fi mai mică decât cea de toamna trecută.

”Cu semănatul de toamnă stăm la un nivel foarte bun, chiar și comparativ cu anul trecut. Sunt întreprinderi agricole care încă mai seamănă, pentru că au fost ploi pe întreg teritoriul republicii. Foarte multe câmpuri deja arată foarte bine. Producătorii agricoli menționează că umiditatea în sol a ajuns la o adâncime de 70 de cm. Avem o toamnă foarte bună pentru sectorul agricol”, a declarat ministrul la ședința Guvernului.

Fondul de subvenționare în agricultură a depășit în acest an, în premieră, suma de 1,2 miliarde de lei. Suplimentar, Guvernul a mai alocat 324 de milioane de lei pentru alocarea compensațiilor agricultori care au avut pierderi în urma secetei. Suma despăgubirilor pentru un hectar a variat de la 1500 de lei până la 3000 de lei.

In this article