Doi bărbați din Fălești condamnați la închisoare pentru violență în familie față de mamele acestora

  Ieri, la  14 august 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești. Astfel, potrivit sentinței,...

  Ieri, la  14 august 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 34 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violență în familie care a cauzat decesul victimei, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la data de 04 iunie 2023, in jurul оrеi 21:00, în timp се afla la domiciliul său din оr. Fălești, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în rezultatul unui conflict iscat între el și mama sa, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele peste suprafața întregului ei соrр, са rezultat, cauzându-i, potrivit raportului de ехреrtiză judiciară, lеziuni соrроrаlе grave, în rezultatul сărora, în sсurt timp, а survenit decesul victimei.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

Tot ieri, conform unei alte sentințe pronunțate de Judecătoria Bălți, sediul Fălești, un bărbat de 51 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru fapte similare de violență în familie față de mama sa, care au dus la cauzarea vătămărilor grave integrității corporale a acesteia.

Sentințele sunt cu drept de apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

     Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article