Doi bărbați din capitală trimiși pe banca acuzaților pentru răpirea și hărțuirea sexuală a două minore

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a doi bărbați, învinuiți în săvârșirea infracțiunii de răpire a două...

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a doi bărbați, învinuiți în săvârșirea infracțiunii de răpire a două persoane (art.164 alin.(2) din Codul penal) și hârțuire sexuală (art.173 din Codul penal).
Bărbații vizați, au vârsta de 29 ani și respectiv 30 ani, locuitori ai municipiului Chișinău, iar unul dintre ei este angajat al poliției din capitală.
Așadar, potrivit actului de învinuire, cei doi bărbați sunt acuzați că, în noaptea de 27 iunie 2020, aflându-se într-un local din municipiul Chișinău, au atras două minore la consumul de băuturi alcoolice, după care le-au răpit, deplasându-se cu automobilul condus de unul dintre ei, pe malul unul iaz din raionul Călărași, în scopul întreținerii unor raporturi sexuale cu acestea. Ajunși pe malul iazului, deoarece minorele au refuzat să întrețină raporturi sexuale cu ei, aceștia au manifestat un comportament fizic, verbal și nonverbal, care lezează demnitatea persoanei cu scopul de le determina pe aceasta la raporturi sexuale ori la alte acțiuni cu caracter sexual nedorit.
Acțiunile infracționale întreprinse de cei doi învinuiți le-au determinat pe părțile vătămate să părăsească locul în care au fost transportate de făptuitori, solicitând ajutorul poliției, care au venit la fața locului, unde au documentat cazul sesizat.
Precizăm că, în procesul audierii în calitate de învinuiți, bărbații vizați nu și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article