Doi angajați ai companiei „Termoelectrica”, cercetați pentru acte de corupție

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins astăzi cu percheziții la șeful Serviciului audit și securitate internă a SA „Termoelectrica” și un inspector al aceleiași subdiviziuni....

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins astăzi cu percheziții la șeful Serviciului audit și securitate internă a SA „Termoelectrica” și un inspector al aceleiași subdiviziuni. Cei doi sunt documentați de CNA într-un dosar penal pornit pentru corupere activă și pasivă.

Potrivit materialelor cauzei, șeful Serviciului audit și securitate internă a societății comerciale Termoelectrica, care ar fi acționat în interes material și de comun acord cu un inspector din cadrul aceleiași subdiviziuni, ar fi pretins și primit de la persoana juridică, supusă auditului, mijloace bănești ce nu li se cuvin în mărime de 30 000 dolari. În schimbul banilor, cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor și încălcărilor admise de către acesta la executarea contractului, manifestate prin executarea parțială a clauzelor acestuia și încasarea în cuantum deplin a prețului convenit pentru executarea contractului.

Astfel, în scopul acumulării probelor materiale, au fost autorizate și desfășurate percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților.

Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate.

sursa

In this article