A găsit ONU dovezi de genocid în Ucraina?

Comisia internațională a ONU a constatat că Rusia a comis crime de război în Ucraina, dar nu a calificat acțiunile sale drept “genocid”. Raportul citează exemple de ucidere,...

Comisia internațională a ONU a constatat că Rusia a comis crime de război în Ucraina, dar nu a calificat acțiunile sale drept “genocid”. Raportul citează exemple de ucidere, tortură și violare a civililor.

Autorii studiului au declarat că nu există dovezi directe că cei care le-au comis au fost motivați de intenții genocidare, potrivit euronews.com

“Nu am constatat că a avut loc un genocid pe teritoriul ucrainean. Acestea fiind spuse, monitorizăm, bineînțeles, tot felul de dovezi în acest domeniu și am observat că există unele aspecte care ar putea ridica semne de întrebare cu privire la această crimă. De exemplu, unele declarații din presa rusă care sunt îndreptate împotriva anumitor grupuri”, a declarat șeful echipei de anchetă a ONU, Eric Mese.

În ceea ce privește transferul ilegal de copii din Ucraina de către autoritățile ruse, acesta este o “crimă de război”, potrivit experților comisiei.

Yasminka Dzhumhur, comisarul ONU pentru ancheta privind Ucraina: “Comisia a examinat situația transferurilor forțate și a deportărilor de copii între Ucraina și Federația Rusă. Cifrele furnizate de părți variază foarte mult. Au fost identificate mai multe situații în care au avut loc astfel de deplasări și deportări în incidentele examinate de comisie”.

De asemenea, comisia a constatat că valurile de atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice și de apă a Ucrainei ar putea constitui crime împotriva umanității.

Raportul elaborat cu privire la războiul din Ucraina este ancheta internațională la cel mai înalt nivel de până acum.

sursa

In this article