Dodon susține că acum justiția în Republica Moldova nu mai este subordonată politic, așa cum a fost în timpul regimului lui Plahotniuc

Președintele Igor Dodon susține că acum justiția în Republica Moldova nu mai este subordonată politic, așa cum a fost în timpul regimului lui Plahotniuc, când totul era subordonat...

Președintele Igor Dodon susține că acum justiția în Republica Moldova nu mai este subordonată politic, așa cum a fost în timpul regimului lui Plahotniuc, când totul era subordonat unui singur om și se acționa după formula: ”Был бы человек, а дело пришьем”.  Afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, drept răspuns la întrebarea unui cetățean: de ce deputații-trădătorii care s-au vândut mai stau în Parlament și de ce Andrian Candu mai stă încă în libertate.

”Noi avem o justiție nesubordonată politic, care își face meseria așa cum este legea. În timpul lui Plahotniuc era altfel: Был бы человек, а дело пришьем. Acum varianta aceasta nu merge”, a spus Dodon.

Președintele a afirmat că acum s-a terminat cu deschiderea dosarelor la indicația cuiva.

”Aceasta este un lucru bun pentru Republica Moldova. Noi ne-am dori mai repede să fie luate unele decizii, dar Procuratura își face treaba, noi nu ne implicăm. Dacă va considera să deschidă dosar și să vină cu solicitarea ridicării imunității, va veni, dacă consideră că încă nu sunt probe, decizia aparține organelor de anchetă”, a spus șeful statului.

In this article