Dodon: Pentru tratarea celor infectați de COVID-19 vor fi pregătite 1000 de locuri

Președintele țării, Igor Dodon, a cerut în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate ministrului Apărării ca, începând de astăzi, să demareze pregătirile necesare pentru a oferi sprijin logistic...

Președintele țării, Igor Dodon, a cerut în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate ministrului Apărării ca, începând de astăzi, să demareze pregătirile necesare pentru a oferi sprijin logistic în caz de necesitate, spații în unitățile sale medicale, dar și suportul personalului medical militar profesionist de care dispune, în eventualitatea răspândirii infecțiilor cu coronavirus în Moldova.

Șeful statului a precizat că Guvernul se va ocupa de identificarea și pregătirea spațiilor pentru primirea a cca 1000 de pacienți, asigurarea dotării cu echipamentele necesare și medici.

”În ceea ce privește numărul de spații securizate pentru tratarea celor infectați, specialiștii spun că la etapa actuală sunt suficiente. Este vorba de peste 500 de locuri în spitale. Eu am cerut însă o revizuire a acestei analize și să încercăm să fim nu doar cu un pas înaintea evoluției, dar cu mai mulți pași înainte”, a declarat Dodon.

La CSS s-a decis ca Poliția de Frontieră să înăsprească controlul la punctele de trecere cu identificarea mecanismelor de introducere imediată în carantină în special în cazul celor care vin din zonele afectate. MAI urmează să informeze cât mai bună a cetățenilor atunci când trec frontiera, atât în ceea ce privește obligațiile pe care le au dacă vin din zone de risc, cât și în ceea ce privește răspunderea pe care o poartă în cazul nerespectării lor.

Se introduce anchetarea obligatorie a tuturor angajaților din sectorul public și privat, care se fac vinovați de răspândirea virusului.

Va avea loc verificarea tuturor instituțiilor publice în privința asigurării măsurilor de igienă și profilaxie și aplicarea amenzilor sau a mustrărilor administrative în caz de nerespectare a recomandărilor.

In this article