Dodon nu s-a prezentat la ședința de judecată în dosarul panglicii Sf. Gheorghe Care este motivul

Marți, 19 iulie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, urma să aibă loc prima ședință de judecată în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, amendat cu 9 mii de...

Marți, 19 iulie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, urma să aibă loc prima ședință de judecată în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, amendat cu 9 mii de lei pentru că a purtat panglica „Sfântul Gheorghe” de 9 mai. Ședința a fost amânată pentru luna noiembrie, deoarece fostul șef de stat nu s-a prezentat din motiv că ar fi plasat în arest la domiciliu.

La sfârșit de iunie, Igor Dodon a contestat în instanță procesul verbal al poliției, prin care a fost amendat cu 9.000 de lei pentru că a purtat, pe 9 mai, panglica „Sfântul Gheorghe”.

Panglica „Sfântul Gheorghe” a fost interzisă pe 20 aprilie de Parlamentul Moldovei, odată cu literele „V” și „Z”, asociate cu agresiunea din Ucraina. Pe 9 mai, însă, mai mulți deputați de la Chișinău cu simpatii pro-ruse, dar și din Adunarea Populară a Autonomiei Găgăuze, au purtat panglica la manifestații. Poliția a anunțat, ulterior, că a întocmit procese verbale cu amenzi pe numele a 17 parlamentari și alți 16 aleși din legislativul de la Comrat.

In this article