Dodon: În februarie, facturile la căldură în Chișinău vor fi reduse

Președintele țării, Igor Dodon, a dat asigurări consumatorilor din Chișinău că, în luna februarie, facturile la energia termică vor fi mai mici. Șeful statului a declarat în cadrul...

Președintele țării, Igor Dodon, a dat asigurări consumatorilor din Chișinău că, în luna februarie, facturile la energia termică vor fi mai mici. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, care apare în fiecare zi de vineri, că facturile pentru căldură în Chișinău vor fi revizuite, iar sumele indicate pentru plată vor fi mai mici cu 25-30%, în comparație cu luna ianuarie. 

”Cred că în februarie facturile vor fi mai mici cu 25-30% nu doar din cauza că luna februarie are mai puține zile. Vor fi reduse tarifele la energia termică în Chișinău. Aceasta este posibil. Dacă nu, atunci la pușcărie”, a declarat Doodn.

Președintele a amintit că a discutat despre acest subiect, săptămâna aceasta, cu responsabilii de la Termoelectrica, Moldovagaz și Primăria Chișinău.

”I-am spus directorului Termoelectrica că dacă nu vor fi revizuite facturile din ianuarie și dacă în februarie aceste facturi nu vor indica sume mai mici cu 25-30%, ca să fie compensate sumele mari din ianuarie, atunci vor zbura capete. Directorul Termoelectrica va răspunde”, a spus șeful statului.

Potrivit președintelui, nu există niciun argument pentru ca în ianuarie, când afară a fost cald și tarifele la gaz nu s-au majorat, să fie calculate asemenea sume pentru căldură în Chișinău.

In this article