Dodon, despre cazul Ceaus: Este o încercare de a utiliza Înalta Curte ca pe un instrument politic

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că trimiterea la Curtea Constituțională a dosarului privind refuzul de a acorda azil politic ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, este o încercare de a...

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că trimiterea la Curtea Constituțională a dosarului privind refuzul de a acorda azil politic ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, este o încercare de a utiliza Înalta Curte ca un instrument politic. Dodon a declarat, la emisiunea de vineri, că opinia publică este în așteptarea raportului comisiei de anchetă pe marginea cazului răpirii lui Ceaus la Chișinău.

”Noi toți așteptăm rezultatele comisiei de anchetă. Cred că declarațiile de filaj ale familiei (Maiei Sandu -n.red.) este o încercare de a distrage atenția și de la aceasta. Sper foarte mult că în timpul cel mai apropiat comisia de anchetă va ieși cu un raport detaliat ce s-a întâmplat totuși cu Ceaus. Cineva încearcă din nou să utilizeze Curtea Constituțională ca un instrument politic pentru a rezolva un caz de rezonanță publică mare. Vom urmări foarte atent”, a declarat Dodon.

Săptămâna aceasta, Curtea Supremă de Justiţie a trimis dosarul privind refuzul de a acorda azil politic ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus Curţii Constituţionale.

In this article