(DOC/VIDEO) Pizza și plăcinte pentru un vot. Cum Șor a încercat să mai obțină un mandat de deputat

Partidul ȘOR oferea mită alegătorilor din Hâncești, pentru a obține încă un fotoliu de deputat. Jurnaliștii de investigație de la portalul scheme.md au intrat în posesia mai multor acte, dar...

Partidul ȘOR oferea mită alegătorilor din Hâncești, pentru a obține încă un fotoliu de deputat. Jurnaliștii de investigație de la portalul scheme.md au intrat în posesia mai multor acte, dar și înregistrări video, care demonstrează acest fapt. Reporterii au publicat procesele verbale, întocmite de polițiști, în care oamenii povestesc în detalii cum au fost mituiți.

“Am ajuns în Orhei și ne-au făcut o excursie prin oraș. Apoi la parcul pentru distracții Orhei Land. La sfârșit ne-au dus la restaurantul Elada, unde era Vitalie Balinschi și Marina Tauber, care ne-au îndemnat să votăm reprezentantul partidului Șor”, se arată într-un fragment din declarațiile din procesul verbal publicat de scheme.md.

 

 Din documente mai aflăm că deputații partidului ȘOR au transportat oamenii și la Mănăstirea Curchi, iar la restaurant i-au hrănit cu „pizza, plăcinte, carne coaptă și băuturi alcoolice”. Ulterior, le-au promis că dacă votează pentru candidatul lor, o să-i conecteze la apă.

 Potrivit investigației, din 19 ianuarie au fost stabilite aproximativ 45 de cazuri de transportare organizată a cetățenilor în zone de agrement. De fiecare dată, oamenii erau transportați în autocare cu capacitatea de 40-60 de locuri. Toate serviciile, distracția și mesele erau gratuite.

Amintim că CEC i-a cerut Curții de Apel să-l scoată din cursa electorală la alegerile parlamentare noi din Hâncești pe candidatul Partidului ȘOR Vitalie Blainschi. Decizia vine după ce Partidul Liberal a sesizat CEC despre încălcări ale prevederilor legale comise de Partidul Politic „ȘOR” în cadrul desfășurării campaniei electorale.

   

In this article