Doar 3 salarii medii pe economie, pot fi donate partidelor politice

Comisia Electorală Centrală aduce la cunoștința publică că o persoană fizică, în decursul unui an bugetar, poate face donații în numerar unui sau mai multor partide politice în...

Comisia Electorală Centrală aduce la cunoștința publică că o persoană fizică, în decursul unui an bugetar, poate face donații în numerar unui sau mai multor partide politice în sumă de pînă la 3 salarii medii pe economie stabilite pe anul respectiv. Aceste condiții sunt prevăzute de art.26 alin. (41) din Legea privind partidele politice nr.294 din 21.12.2007, și se aplică de la 1 ianuarie 2019. Totodată, donațiile care depășesc această limită se vor face exclusiv prin operațiuni bancare, transmite Breaking News.

În acest context, menționăm că, potrivit Hotărîrii de Guvern nr.21 din 18 ianuarie 2019, privind aprobarea cuantumului salariului mediu lunar pe economie prognozat pentru anul curent, valoarea acestuia este în mărime de 6975,0 lei. Astfel, în decursul unui an bugetar, o persoană fizică poate face donații în numerar unui sau mai multor partide politice în sumă de cel mult 20 925,0 lei.

 

In this article


Join the Conversation