Discuții publice cu experții în domeniu pe marginea Proiectului Strategiei de dezvoltare

Primăria municipiului Chișinău continuă consultările publice cu experții în domeniu, în vederea examinării și consultării proiectului Strategiei de dezvoltare durabilă socio-economică a teritoriului municipiului Chișinău. Potrivit lui Ion...

Primăria municipiului Chișinău continuă consultările publice cu experții în domeniu, în vederea examinării și consultării proiectului Strategiei de dezvoltare durabilă socio-economică a teritoriului municipiului Chișinău.

Potrivit lui Ion Ceban, experții companiei „MastersPlan” din Moscova, Federația Rusă, specialiști în domeniu și reprezentanții municipalității s-au întrunit ieri, în cadrul celei de-a patra sesiune de consultări, unde au abordat 2 componente de bază ale strategiei, ce se referă la: dezvoltarea socio-demografică și dezvoltarea socio-economică a municipiului Chișinău.

“Strategia de dezvoltare socio-demografică va sta la baza dezvoltării măsurilor de reglementare care vizează creșterea natalității, reducerea mortalității, protejarea sănătății, creșterea speranței de viață, reglementarea migrației ș.a.

Totodată, prioritar rămâne și strategia de dezvoltarea socio-economică a municipiului Chișinău, axată pe îmbunătățirea calității și sporirea bunăstării vieții locuitorilor municipiului Chișinău.

Obiectivul principal este orientat către dezvoltarea zonei economice a teritoriului, astfel încât municipiul să devină o zonă atractivă investiţiilor locale şi străine, cu infrastructură socială şi de utilităţi publice de calitate, cu un potenţial turistic valorificat şi un mediu ambiant protejat”, a punctat edilul.

Documentul strategic este orientat spre asigurarea unei dezvoltări durabile, fondată pe un echilibru între dezvoltarea economică și echitatea socială ce va ghida acțiunile Administrației Publice Locale, în vederea asigurării unui proces continuu și coerent de dezvoltare a municipiului.

Următoarea rundă de consultări va avea loc luni, 28 februarie 2022, ora 14:00, în regim online, pe platforma de conferințe ZOOM.

Discuțiile vor fi axate pe: dezvoltarea infrastructurii de transport și infrastructurii tehnico-edilitare; dezvoltarea potențialului patrimoniului natural și de protecție a mediului.

Solicitarea de participare la discuții va fi expediată la adresa de e-mail: [email protected], telefon de contact: 069113742.

E de menționat că după 5 paneluri de consultări planificate cu experții în domeniile prezentate, vor fi organizate consultări publice cu locuitorii orașului și societatea civilă.

In this article