Cercetat penal fiind suspectat în săvârșirea a zeci de infracțiuni de furt

Un minor de 16 ani, originar din municipiul  Comrat, este cercetat penal, fiind suspectat  de săvârșirea  mai multor furturi din magazine, oficii, lift, saloane de frumusețe, de  pe...

Un minor de 16 ani, originar din municipiul  Comrat, este cercetat penal, fiind suspectat  de săvârșirea  mai multor furturi din magazine, oficii, lift, saloane de frumusețe, de  pe teritoriul mun. Chișinău.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală a Poliției capitalei,  s-a stabilit complicitatea suspectului în cel puțin 23 de cazuri de furt.  Metoda de pătrundere a minorului era prin forțarea ușii  sau a geamurilor din termopan cu ajutorul unei șurubelnițe. Acesta sustrăgea diferite bunuri, după care părăsea locul infracțiunii.

În cadrul audierilor,  minorul și-a recunoscut vina, bunurile sustrase le vindea,  iar banii îi cheltuia în scopuri personale. Minorul nu este la prima abatere de la lege, acesta fiind cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Minorul este cercetat în stare de libertate pentru furt. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de  asemenea infracțiune  riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată, polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității lui și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei.

In this article