Directorul și alți trei angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură reținuți pentru corupere pasivă

Directorul, adjunctul acestuia și alți trei angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură, au fost reținuți ieri dimineața, fiind bănuiți de corupere pasivă, transmite Breaking News. Potrivit schemei...

Directorul, adjunctul acestuia și alți trei angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură, au fost reținuți ieri dimineața, fiind bănuiți de corupere pasivă, transmite Breaking News.

Potrivit schemei infracționale, în baza unei evaluări eronate, angajații Întreprinderii organizau în mod intenționat denaturarea informațiilor privind cantitatea masei lemnoase, prezente în Ocolul silvic.

În urma modificării datelor, se obținea un surplus de masă lemnoasă necontabilizată, care era ulterior înstrăinată. Profitul se repartiza în proporție de 70% ocoalelor silvice, iar celelalte 30% – administrației Întreprinderii.

În cadrul urmării penale, sub controlul CNA, au fost transmise mijloace bănești de peste 115 000 lei din totalul de peste jumătate de milion de lei, prejudiciu minim cauzat intereselor statului, care urmează a fi stabilit în cadrul anchetei.

În urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA, la domiciile, birourile de serviciu și automobilele bănuiților au fost găsite peste 260 000 lei.

În prezent, bănuiții se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art.324, alin. (2), lit. c) Cod penal – corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

 

In this article


Join the Conversation