Directorul Moldovagaz: Nu sunt premise de micșorare a tarifului la gaz

Cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să se aștepte la o micșorare a tarifelor la gazul natural. Președintele companiei ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că nu există premise ca...

Cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să se aștepte la o micșorare a tarifelor la gazul natural. Președintele companiei ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că nu există premise ca în continuare prețul pentru gaz achitat de consumatori să fie mai mic de 15,18 lei pentru un metru cub de gaze.
”Nu văd aceste premise. Asta e piața. În ianuarie, am procurat gazul la prețul în jur de 630 de dolari, în februarie – 567 de dolari, iar în martie – 547. În aprilie se schimbă formula și prețul poate fi mai scump, dar în aprilie consumul e mai mic. Noi avem devieri financiare și trebuie să le recuperăm”, a spus Ceban.
În opinia șefului de la Moldovagaz, ar fi bine ca Guvernul să extindă programul de compensare a facturii și pentru luna aprilie. Ceban a declarat că a purtat o discuție neoficială la această temă cu responsabilii din Guvern.
Amintim, autoritățile au declarat că nu vor extinde mecanismul de acordare a compensațiilor pentru consumul de gaz pentru cetățeni. Începând cu luna aprilie, Guvernul nu va mai acorda compensații cetățenilor pentru achitarea facturilor la căldură și gaz.

In this article