Directoarea unei grădinițe din mun. Chișinău, denunțată la CNA pentru perceperea taxelor ilegale de la părinți

Șefa grădiniței nr. 32 din sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Potrivit faptelor investigate, directoarea, aflându-se în biroul...

Șefa grădiniței nr. 32 din sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Potrivit faptelor investigate, directoarea, aflându-se în biroul său de serviciu, ar fi pretins și primit de la părinții a doi copii mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 3000 lei de la fiecare pentru înmatricularea copiilor.

Potrivit denunțului, bănuita ar fi perceput suma menționată (în total 6000 de lei) în schimbul ocolirii procedurilor legale de înmatriculare a copiilor în instituție, precizând totodată că donația ar fi una benevolă. Din spusele părinților, banii colectați ar fi fost direcționați pentru efectuarea unor lucrări de reparație și amenajare a grădiniței.

În urma acțiunilor întreprinse de CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chişinău, a fost ridicată suma de 6000 de lei, transmisă sub controlul CNA. Bănuita a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolator.

Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article