Deținuți din cinci penitenciare – perchiziționați, după ce au obținut prin șantaj 280.000 lei de la un alt deținut

Marți, 31 mai 2022, sub conducerea procurorilor PCCOCS, angajații ANP, de comun cu ofițerii de investigații ai INI, ofițerii IGP, cu suportul DDS „Pantera”, au descins cu percheziții în cinci...

Marți, 31 mai 2022, sub conducerea procurorilor PCCOCS, angajații ANP, de comun cu ofițerii de investigații ai INI, ofițerii IGP, cu suportul DDS „Pantera”, au descins cu percheziții în cinci penitenciare din țară, în cazul a șapte deținuți cercetați pentru acțiuni de șantaj comise în proporții mari.

Mai exact, începând din 2021 aceștia au folosit pretextul unei datorii financiare rezultate din jocurile de cărți. În așa fel, aceștia au pretins de la un deținut 280.000 lei, obținuți prin amenințare cu violența fizică.

Perchezițiile au fost desfășurate în penitenciarele nr.13 – Chişinău, nr.9 – Pruncul, nr.3 – Leova, nr.4 – Cricova,  nr. 18 – Brăneşti. În celulele în care sunt deținuți cei șapte condamnați vizați, oamenii legii au depistat și au ridicat dispozitive de stocare a informației și de comunicare, mijloace bănești, bonuri cu privire la extragerea unor sume de bani, mai multe înscrisuri de ciornă din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale.

Deținuții cercetați pe dosar au vârste între 25 și 40 de ani și au fost condamnați pentru șantaj, trecerea ilegală a frontierei de stat, tâlhărie, jaf, escrocherie, păstrarea de arme și muniții, precum și implicarea cu roluri de conducere în organizații criminale.

Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze învinuirea pentru șantaj în proporții deosebit de mari, timp în care pentru fapta investigată aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article