Detenție pe viață pentru un bărbat care și-a abuzat sexual fiicele vitrege mai multe luni de zile

Grație eforturilor procurorilor, la 08 aprilie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 52 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru mai...

Grație eforturilor procurorilor, la 08 aprilie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 52 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol, comise în privința a două minore care nu a atins vârsta de 14 ani, stabilindu-i-se pedeapsa definitivă sub formă de detențiune pe viață, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul reprezentantei părților vătămate minore a prejudiciului moral în sumă de 1 milion de lei.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, în perioada cuprinsă între lunile aprilie 2022 – februarie 2023, aflându-se la domiciliul concubinei sale, acționând în scopul satisfacerii poftei sexuale cu fiica sa vitregă în vârstă de 10 ani, prin constrângere fizică și psihică, profitând de incapacitatea victimei se a se apăra din cauza vârstei fragede, a comis în privința acesteia mai multe acțiuni cu caracter sexual neconsimțite.

Tot, el, în una din zilele lunilor septembrie – noiembrie 2022, a ademenit minora în pădure, sub pretextul de a strânge frunze pentru compoziții floristice, însă acolo, din nou a abuzat-o sexual.

În aceeași perioadă, inculpatul a abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de doar 8 ani.

Suplimentar acțiunilor infracționale comise, bărbatul mai obliga minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Inculpatul a pledat nevinovat.

In this article