Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse: Vaccinul rusesc Sputnik-V a ajuns la Chișinău datorită eforturilor personale ale liderului PSRM, Igor Dodon

Vaccinul rusesc Sputnik-V a ajuns la Chișinău datorită eforturilor personale ale liderului PSRM, Igor Dodon, precum și cu implicarea conducerii Parlamentului Republicii Moldova și a PSRM. Declarația aparține...

Vaccinul rusesc Sputnik-V a ajuns la Chișinău datorită eforturilor personale ale liderului PSRM, Igor Dodon, precum și cu implicarea conducerii Parlamentului Republicii Moldova și a PSRM. Declarația aparține lui Viktor Seliverstov, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, președinte al Grupului de prietenie cu Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută la Parlament după întâlnirea cu Zinaida Greceanîi, Seliverstov a subliniat că țara noastră a obținut primul lot de vaccin Sputnik-V, o donație din partea Federației Ruse, doar la insistența lui Igor Dodon, iar acordul a fost dat exclusiv de către Vladimir Putin.

“Vreau să subliniez că datorită eforturilor depuse de către PSRM, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, a apărut voința președintelui Federației Ruse despre îndreptarea unui lot mare de vaccin rusesc, Sputnik-V, în Republica Moldova”, a declarat deputatul rus.

Oficialul rus a spus că Igor Dodon a insistat în ultimele luni să obțină donația de vaccin pentru cetățenii Republicii Moldova.

“Igor Dodon nu se întorcea din Moscova, în ultimele șase luni, fără să obțină o decizie pozitivă în această problemă. Este o donație a Rusiei, o decizie directă a lui Vladimir Putin, pentru acordarea suportului umanitar Republicii Moldova”, a mai spus Viktor Seliverstov.

Amintim că astăzi primul lor de vaccin Sputnik-V a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus de președintele PSRM, Igor Dodon, cu o cursă de avion specială. La evenimentul de recepționare a donației a participat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și ambasadorul Rusiei Oleg Vasnețov.

În total, la Chișinău au fost aduse 142 mii de doze de vaccin Sputnik-V. Alte 40 mii vor fi furnizate în lotul următor.

Acest sprijin este acordat țării noastre gratuit, datorită scrisorii președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, expediate în adresa liderului rus la finele lunii februarie, curent și în urma înțelegerilor dintre Igor Dodon cu Vladimir Putin, Președintele Rusiei.

In this article