Deputații socialiști au anunțat-o pe Maia Sandu că pledează pentru alegerile parlamentare anticipate

PSRM a anunțat președintele Maia Sandu că socialiștii pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, după consultările cu șeful...

PSRM a anunțat președintele Maia Sandu că socialiștii pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, după consultările cu șeful statului.

Socialistul a precizat că declanșarea și organizarea alegerilor parlamentare anticipate trebuie să se desfășoare conform Legii Supreme.

”Toate sunt la decizia și în mâinile președintelui actual. Noi ne conformăm legii și Constituției. La această etapă negocierile s-au finalizat. Decizia aparține Dumneaei. Ea este moderatorul principal al acestui proces”, a spus Furculiță.

Liderul fracțiunii parlamentare PSRM a mai adăugat că socialiștii sunt dispuși să  analizeze candidatura la funcția de premier al republicii, dacă Sandu va veni cu această propunere.

”Vom analiza această candidatură, vom vedea care este programul Guvernului și, evident, decizia ne va aparține. Reiterez, noi suntem pentru alegerile anticipate”, a declarat Furculiță.

In this article