Deputații și funcționarii Parlamentului poartă ie și cămașă populară cu mândrie

Angajații Parlamentului sărbătoresc ia, principala piesă a portului nostru tradițional. Ieri, deputații au venit îmbrăcați în ii și cămăși populare la ședința plenară a Parlamentului, iar astăzi funcționarii...

Angajații Parlamentului sărbătoresc ia, principala piesă a portului nostru tradițional. Ieri, deputații au venit îmbrăcați în ii și cămăși populare la ședința plenară a Parlamentului, iar astăzi funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului au venit la muncă îmbrăcați în ii și cămăși populare.

La începutul lunii iunie, Parlamentul a găzduit o expoziție de costume populare. Cele 16 costume populare pentru femei și bărbați erau elaborate după modelele tradiționale din spațiul românesc, purtate atât în zilele cotidiene, cât și cele de sărbătoare. Expoziția a fost organizată cu suportul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și al comunității ”Șezătoarea Basarabia”.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită anual pe data de 24 iunie în toate comunitățile românești, iar în ultima duminică a lunii iunie Republica Moldova va marca Ziua Portului Popular.

 

In this article