Deputata Marina Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru încă 20 de zile

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru încă 20 de zile. Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, Decizia a fost luată marți, 16...

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru încă 20 de zile. Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, Decizia a fost luată marți, 16 august, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Se întâmplă după ce magistrații au examinat demersul procurorului anticorupție de prelungire a măsurii preventive pe un termen de 30 de zile.

Prin urmare, în rezultatul examinării, magistrații au dispus admiterea parțială a demersului procurorului și au prelungit măsura preventivă sub formă de arest preventiv, pe un termen de 20 de zile, în privința învinuitei.

Marina Tauber a  fost plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile în data de 23 iulie.

Deputat rămasă fără imunitate din nou este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022”.

Parlamentara a fost reținută la scurt timp după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

In this article