Deputat: Cer ca tuturor cetățenilor R.Moldova să le fie asigurate drepturi egale la vot

Partidul Acțiune și Solidaritate a pregătit grupuri de persoane agresive, care, în schimbul unor promisiuni pecuniare, vor încerca să blocheze accesul cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului la...

Partidul Acțiune și Solidaritate a pregătit grupuri de persoane agresive, care, în schimbul unor promisiuni pecuniare, vor încerca să blocheze accesul cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului la alegerile din 11 iulie. Despre aceasta deputatul PSRM, Vitalii Evtodiev, ales pe circumscripția din regiunea transnistreană, a declarat în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarul condamnă ferm acțiunile ilegale de încălcare a dreptului la vot a cetățenilor din stânga Nistrului și le amintește politicienilor că Legea Supremă a țării noastre prevede egalitatea în drepturi a tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

“În ultimul timp observăm o tendință alarmantă și foarte îngrijorătoare, de a încălca dreptul la vot pentru zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, aflați la o distanță de doar 50-60 km de Chișinău. Ieri, 10 iunie, Asociația Promo Lex, plătită de către forțe din Occident, a propus închiderea a trei secții de votare care, pentru prima dată în istoria țării Republicii Moldova, se deschid în Bender și Corjova. Aceste mesaje vin doar să confirme acțiunile ilegale, organizate de PAS la alegerile prezidențiale din toamna anului trecut, atunci când au blocat drumurile și accesul cetățenilor moldoveni. Amintesc și declarațiile scandaloase ale deputatului Igor Grosu, care i-a acuzat pe cetățenii moldoveni din estul țării că ar fi “separatiști”, a declarat Evtodiev.

In this article