Denis Ulanov: Astăzi, fiecare monument comemorativ al celui de-al Doilea Război Mondial din Republica Moldova este în pericol

Deputatul din partea grupului parlamentar ”Victorie”, Denis Ulanov, a declarat că PAS pregătește terenul la nivel legislativ pentru demontarea monumentelor din cel de-al Doilea Război Mondial în cadrul...

Deputatul din partea grupului parlamentar ”Victorie”, Denis Ulanov, a declarat că PAS pregătește terenul la nivel legislativ pentru demontarea monumentelor din cel de-al Doilea Război Mondial în cadrul agendei pro-occidentale. El a spus că autoritățile rescriu istoria Moldovei, încercând să fie pe placul manipulatorilor lor și a tendințelor pe care le promovează.

La ședința parlamentului, Denis Ulanov a cerut să fie retras de pe ordinea de zi proiectul PAS-ist nr. 138 din 2 mai 2024 cu privire la modificarea registrului monumentelor, care confirmă că orice monument comemorativ al celui de-al Doilea Război Mondial din Moldova este acum în pericol. În pofida argumentelor opoziției, majoritatea PAS a votat proiectul.

“La ședința parlamentară, am cerut o audiere publică și asigurarea inviolabilității acestor monumente. La care președintele Grosu a spus că mint și că răspândesc (citez) ”aberațiile lui Putin”. Adică, inducând în eroare pe toată lumea. Dar dacă mă înșel, de ce PAS nu dă o garanție că nu se va întâmpla nimic cu monumentele, că milioane de cetățeni ai țării noastre vor putea să-și păstreze istoria și memoria?”. – a declarat parlamentarul.

El a adăugat că președintele Maia Sandu a declarat acum câțiva ani că Ziua Victoriei ar putea fi sărbătorită, iar apoi a interzis-o de fapt. Acum, PAS luptă împotriva monumentelor. Partidul de guvernământ vorbește doar despre păstrarea istoriei noastre, dar soldații din cel de-al Doilea Război Mondial nu sunt eroi pentru aceasta, a subliniat Denis Ulanov.

In this article