Ion Ceban: „Respect tuturor forțelor și angajaților care sunt implicați la înlăturarea intemperiilor care au loc în toată țara”

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, se înclina în fața tuturor forțelor și angajaților din toate structurile țării care sunt implicați la înlăturarea consecințelor intemperiilor care au loc...

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, se înclina în fața tuturor forțelor și angajaților din toate structurile țării care sunt implicați la înlăturarea consecințelor intemperiilor care au loc în toată țara.

„În Chișinău lucrătorii și utilajele din dotarea întreprinderilor municipale sunt în teren și muncesc pentru remedierea situațiilor de avariere apărute în urma vijeliei din data 11/12 iunie, dar și a celor apărute recent ca urmare a ploilor abundente, care a îngreunat coronamentul arborilor”, precizează edilul.

Totodată, subliniază Ion Ceban, pentru a nu pune în pericol elevii și cadrele didactice care participă la sesiunea examenelor de bacalaureat, o atenție suplimentară pentru evacuarea materialului lemnos este acordată locațiilor aflate în apropierea instituțiilor de învățământ și de educație timpurie dar și de pe teritoriul acestora.

Primăria Municipiului Chișinău ATENȚIONEAZĂ. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță, și pentru vineri, 14 iunie, Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova, în intervalul de ore 08:00 – 13:00.

În acest context, Ion Ceban face apel repetat către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

„Din cauza cantităților mari de ploi, persistă pericolul prăbușirii copacilor verzi și înalți, chiar dacă aceștia sunt sănătoși. Totodată, pentru a preveni eventuale incidente, provocate de precipitații abundente, cetățenii care se află în afara locuinței sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub arbori bătrâni, iar automobiliști să fie prudenți la drum și să ocolească șantierele în lucru / drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș”, atenționează Primarul General.

Menționăm că, autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

In this article