Declarație importantă de la Ilan Șor: Din aprilie îi așteaptă vești bune pe pensionari

Politicianul și filantropul Ilan Șor a criticat decizia guvernului de a indexa pensiile cu 6%. El a calificat-o drept “o insultă la adresa generației mai în vârstă, a...

Politicianul și filantropul Ilan Șor a criticat decizia guvernului de a indexa pensiile cu 6%. El a calificat-o drept “o insultă la adresa generației mai în vârstă, a lucrătorilor cinstiți care au dat totul pentru țara noastră”. Șor a subliniat că pensia minimă, de care beneficiază o mare parte a populației, va crește cu 178 de lei și se va ridica la 2778 de lei, ceea ce reprezintă un sprijin insuficient.

“Ce vor putea cumpăra oamenii cu aceste firimituri mizerabile? Vor adăuga chefir sau legume în alimentația lor în weekend? Sau, fără să se împrumute, își vor plăti facturile la utilități? Își vor cumpăra medicamentele necesare? Un astfel de supliment nu este altceva decât o manifestare neobrăzată a regimului Sandu”, a declarat Șor.

El a reamintit că echipa sa se luptă de câteva luni în parlament pentru un proiect de lege privind creșterea pensiei minime la 5000 de lei, cu o indexare anuală a pensiilor de cel puțin 10-15%. Însă acesta întâmpină rezistență din partea partidului de guvernământ PAS.

De asemenea, Șor a acuzat autoritățile că blochează conturile, ceea ce împiedică acordarea unei asistențe eficiente și direcționate generației mai în vârstă. Cu toate acestea, a fost găsită o cale de ieșire din această situație. “Suplimentul promis de 1000 de lei a fost deja primit de către pensionarii din Găgăuzia care au depus cerere în acest sens. Am modificat puțin forma – totul în strictă conformitate cu legea. Și deja din aprilie vom începe să plătim acest supliment într-o formă clară și comodă. Îl vor primi și pensionarii din Orhei și Taraclia”, a spus Șor.

Politicianul a declarat că el și echipa sa vor continua să folosească toate mijloacele legitime pentru a opri crimele PAS împotriva generației noastre mai în vârstă.

In this article