Decizia Curții de apel Bălți: Conducerea raionului Sîngerei trebuie să-și părăsească fotoliile

Conducerea raionului Sîngerei, în frunte cu Grigore Corcodel, trebuie să-și părăsească fotoliile. O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi de magistrații Curții de Apel Bălți, transmite...

Conducerea raionului Sîngerei, în frunte cu Grigore Corcodel, trebuie să-și părăsească fotoliile. O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi de magistrații Curții de Apel Bălți, transmite nordnews.md. Astfel, au fost anulate numirile în funcții a președintelui și vicepreședinților de raion, aprobate în data 27 noiembrie 2019. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că președintele raionului Sîngerei, Grigore Corcodel, dar și cei trei vicepreședinți, Ion Bîrsanu, Iulian Eremei și Tudor Tutunaru au fost demiși din funcție cu votul a 18 membri ai Consiliului raional Sîngerei în mai 2020. Asta după ce oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat a constatat încălcarea legislației la alegerea lui Grigore Corcodel în funcția de președinte de raion, precum și a celor trei vicepreședinți. Ulterior, 11consilieri locali s-au adresat și în instanță, iar magistrații din cadrul Judecătoriei Bălți au confirmat că toată conducerea raionului a fost aleasă ilegal.

Grigore Corcodel a ajuns președinte de raion pe lista Partidului Democrat. În luna martie acesta însă a decis să părăsească partidul și să își declare susținerea pentru grupul „Pro Moldova”.

In this article