De ce chișinăuienii nu merg la vot

Surpriza campaniei electorale pentru alegerile locale din  20 octombrie este candidatul la funcția de primar Ion Ceban. În opinia jurnaliștilor portalului Politics, Ceban a mers mai curând ca un...

Surpriza campaniei electorale pentru alegerile locale din  20 octombrie este candidatul la funcția de primar Ion Ceban. În opinia jurnaliștilor portalului Politics, Ceban a mers mai curând ca un manager, decât ca un factor politic, iar acest lucru îi poate aduce victoria în alegeri.

«Pentru prima dată socialiștii au renunțat la mesaj geopolitic și au contat pe experiență managerială, înțelegerea problemelor Chișinăului și scenarii de soluționare a lor. Până acum, asta a fost partea tare a candidaților de dreapta. În campania din 2019, starea lucrurilor s-a inversat», scrie Politics.

În articolul citat se mai spune că pretendentul de bază al dreptei, Andrei Năstase, a mizat în această campanie pe asocierea cu primarii notorii din România. În opinia autorilor, aceast fapt arată arată așa de parcă Andrei Năstase ar vrea să ascundă ceva.

Politics se referă și la acuzațiile pe care și le-au adus reciproc contracandidații.

«Cele mai grave acuzații au venit de la dl Chirtoacă adresate dlui Năstase. Acolo se vehiculează sume concrete și instituții concrete. Dl Chirtoacă îl acuză direct pe dl Năstase de hoție și menționează sume de 7 milioane de euro, de 1 milion de euro și altele. O altă lovitură gravă tot în dl Năstase a venit din București. Din capitala țării care dânsul încearcă din răsputeri să se asocieze. Viceprimarul general de București, dl Bădulescu, l-a acuzat pe dl Năstase că ar fi agent al serviciilor speciale Ruse, că e contrabandist și multe altele. Este evidentă întrebarea de ce aceste detalii apar anume în campanie. Dar și “prieteniile” dlui Năstase cu primarii români tot s-au născut în această campanie», conchide Politics.

In this article


Join the Conversation