De astăzi, Republica Moldova va avea deficit de energie electrică

De astăzi nu mai poate fi acoperit necesarul de consum de energie electrică între orele 7.00 – 23.00, conform anunțului de aseară al ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale,...

De astăzi nu mai poate fi acoperit necesarul de consum de energie electrică între orele 7.00 – 23.00, conform anunțului de aseară al ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Unele întreprinderi fie își vor sista activitatea, fie își vor reduce semnificativ activitatea pentru a scădea consumul de energie electrică.

„Între aceste ore, în zilele următoare trebuie să facem tot posibilul să economisim cât mai mult. Fiecare dintre noi poate să ajute. Dacă vom acționa solidar și responsabil, nu va fi nevoie să deconectăm pe nimeni. Mă adresez antreprenorilor și mediului de afaceri: deconectați iluminatul publicitar sau decorativ, schimbați orele de producere, utilizați generatoarele individuale acolo unde este posibil. Fiecare dintre dvs., așa cum ați construit afacerea, așa puteți acum contribui ca să trecem cu bine de această perioadă”, a declarat Spînu.

Astfel, Moldovagaz urmează să ofere un volum suplimentar Centralei de la Cuciurgan pentru a majora producția de energie electrică ce va fi livrată părții moldovenești. Potrivit anunțurilor anterioare, de azi Centrala de la Cuciurgan reduce de la 70% la cel mult 27% volumul de energie livrat malului drept al Nistrului.

In this article