De astăzi beneficiarii pot ridica un suport unic de 600 de lei

Începând cu 12 aprilie, curent, beneficiarii de toate tipurile de pensii şi alocaţii sociale de stat, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu a...

Începând cu 12 aprilie, curent, beneficiarii de toate tipurile de pensii şi alocaţii sociale de stat, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu a depăşit 2000 de lei, pot ridica un suport unic în mărime de 600 lei. Potrivit datelor, de ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, vor beneficia 612,8 mii de persoane, transmite Breaking News.

Majoritatea beneficiarilor, circa 400 de mii, sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, iar ceilalţi primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaş sau alocaţii sociale de stat. Cheltuielile pentru acordarea suportului unic  sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat şi constituie 367,9 mln lei.

Pentru a achita suportul unic, Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferul mijloacelor băneşti către prestatorii de servicii de plată, desemnaţi de beneficiari.

Un suport unic de 600 de lei a fost acordat pentru aceleaşi categorii de persoane în ajunul sărbătorilor de iarnă.

In this article


Join the Conversation