De astăzi, alegătorii pot solicita votarea la locul aflării

De astăzi și până la 19 octombrie, alegătorii pot depune cereri privind votarea la locul aflării pentru alegerile din 20 octombrie. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală...

De astăzi și până la 19 octombrie, alegătorii pot depune cereri privind votarea la locul aflării pentru alegerile din 20 octombrie. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală.

Legislația electorală prevede că alegătorul, care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris, începând cu două săptămâni înainte de ziua votării și până la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical.

Alegătorii care nu pot să depună personal cererea, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilități de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală.

Persoanele menționate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secției de votare în baza cererilor depuse.

In this article


Join the Conversation