Cutasevici aduce în discuție discrepanțele salariale: Niciunde în lume nu veți găsi un profesor începător cu 6.300 de lei și un ministru cu 75.000 de lei

Autoritățile centrale trebuie să schimbe accentele și să vină cu proiecte clare de majorare a salariilor pentru cadrele didactice, în special pentru tinerii specialiști. Problema salarizării profesorilor a...

Autoritățile centrale trebuie să schimbe accentele și să vină cu proiecte clare de majorare a salariilor pentru cadrele didactice, în special pentru tinerii specialiști. Problema salarizării profesorilor a fost abordată de viceprimarul Angela Cutasevici în cadrul podcastului ”Chișinău LIVE”, unde a declarat că trebuie să se insiste mai mult pe majorarea lefurilor pedagogilor, deoarece „nicăieri în lume nu există un profesor începător cu 6.300 de lei și un ministru cu un salariu de 75 de mii de lei”.

„De exemplu, un tânăr specialist din municipiul Chișinău, pentru un program de lucru deplin, este remunerat cu doar 6.300 de lei, un salariu foarte mic, în comparație cu prețurile care continuă să crească. Este nedrept ca un profesor cu 40 de copii în față să aibă 6.000 de lei salariu”, a declarat Angela Cutasevici.

Angela Cutasevici a menționat că, săptămâna trecută, Guvernul de la Chișinău a fost chemat, din nou, de sindicate și comunitatea profesorilor, să majoreze lefurile cadrelor didactice.

”E o problemă, trebuie să fie schimbate accentele. Trebuie să se insiste asupra majorării salariilor, pentru că nicăieri în lume nu există dintre un profesor 6.300 de lei și un ministru cu 75 de mii de lei. Efortul și rolul profesorului este foarte mare pentru cadrele didactice. Influența profesorului asupra comunității, la fel, e mare”, a mai adăugat Angela Cutasevici.

În prezent, vârsta medie a cadrelor didactice care activează în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău este de 48 de ani.

 

In this article