Chiril Lucinschi: Poporul moldovean a apreciat corect activitatea politicienilor. Rezultatele alegerilor locale au demonstrat acest lucru

Locuitorii Republicii Moldova au apreciat corect rezultatele activității politice a partidelor actuale în cadrul alegerilor. Acest lucru a fost declarat de fostul deputat Chiril Lucinschi în cadrul unei...

Locuitorii Republicii Moldova au apreciat corect rezultatele activității politice a partidelor actuale în cadrul alegerilor. Acest lucru a fost declarat de fostul deputat Chiril Lucinschi în cadrul unei conferințe cu tema “Lecțiile alegerilor locale din 2023 și perspectivele democrației în Moldova”, transmite eNews.

“Nu contează ce actori politici au participat la alegeri. Oamenii, locuitorii Republicii Moldova, au apreciat în mod demn munca lor. Vreau să-mi exprim marele respect față de oamenii din republică. În pofida presiunilor, în pofida abuzului de resurse administrative din partea unora, în pofida manipulărilor, cetățenii noștri au apreciat munca politicienilor așa cum au meritat-o”, a declarat Lucinschi.

Potrivit lui, amenințările autorităților că primarii, șefii administrațiilor sătești care au câștigat alegerile nu din partea partidului de guvernământ nu vor primi finanțare de la bugetul țării sunt declarații nefondate.

“Există o lege, există reguli. Și o știe bine toată lumea și cei de la putere. Statul este obligat, indiferent de implicarea politică a primarilor aleși și a șefilor de administrații sătești, să aloce fonduri bugetare. În caz contrar, este o crimă”, a spus politicianul.

Amintim că pe 6 decembrie, la Chișinău are loc conferința “Lecțiile alegerilor locale din 2023 și perspectivele democrației în Republica Moldova”, organizată de platforma “Dialog European”. La eveniment sunt invitați să participe politicieni, politologi, jurnaliști și reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine.

In this article