CSE: Funcționarea lifturilor, suspendată dimineață și seara. Alte dezicii

Administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor asigura funcționarea instalațiilor de încălzire în regim minim, la o temperatură nu mai mare de 19 grade, iar în afara orelor...

Administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor asigura funcționarea instalațiilor de încălzire în regim minim, la o temperatură nu mai mare de 19 grade, iar în afara orelor de lucru, de 15 grade Celsius.

Iluminatul interior al clădirilor va fi redus cu cel puțin 30%, acolo unde este posibil și deconectarea acestuia îndată ce încăperile sunt neocupate.

Urmează să fie deconectate havuzurile, vitrinele iluminate și alt iluminat decorativ și publicitar, cu excepția iluminatului firmei.

Funcționarea scărilor rulante și a lifturilor urmează să fie suspendată între orele 07:00 și 11:00 și 18:00-23:00.

În intervalul acelorași ore, administratorii întreprinderilor de aprovizionare cu apă urmează să regleze regimul de funcționare a pompelor, astfel încât să fie redus la minim.

Și autoritățile publice centrale și locale trebuie să ia măsuri necesare pentru reducerea consumului de energie electrică în special în orele de vârf, asigurând inclusiv întreruperea iluminatului stradal pe timp de zi.

Deciziile au fost luate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), care s-a întrunit marți, 25 octombrie, în ședință.

dispozitie_cse_nr._44_din_2… by Realitatea.md

In this article