Criza umanitară în Fâşia Gaza: Cadavrele palestinienilor sunt depozitate în camioane frigorifice de înghețată

Oficiali din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza au recurs la depozitarea cadavrelor palestinienilor ucişi de loviturile aeriene israeliene în camioane frigorifice pentru îngheţată. Israelul a declanşat cel mai...

Oficiali din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza au recurs la depozitarea cadavrelor palestinienilor ucişi de loviturile aeriene israeliene în camioane frigorifice pentru îngheţată.

Israelul a declanşat cel mai violent bombardament asupra Fâşiei Gaza ca ripostă după ce gruparea militantă palestiniană Hamas a comis cel mai sângeros atac asupra Israelului din ultimele decenii.

“Morga spitalului poate primi doar 10 cadavre, aşa că am adus congelatoare de îngheţată de la fabricile de îngheţată pentru a depozita numărul mare de martiri”, a declarat doctorul Yasser Ali de la spitalul Shuhada Al-Aqsa din Deir Al-Balah.

Camioanele frigorifice, pe ale căror laturi încă mai apar imagini publicitare cu copii zâmbitori care se bucură de conuri de îngheţată, sunt folosite în mod normal pentru a face livrări către supermarketuri. Acum, ele sunt morgi improvizate pentru victimele războiului devastator dintre Hamas şi armata israeliană.

Autorităţile din Gaza au comunicat că loviturile aeriene israeliene au ucis peste 2.300 de persoane, dintre care un sfert copii, iar aproape 10.000 au fost rănite până în prezent. Spitalele duc lipsă de provizii şi se luptă pentru a face faţă numărului tot mai mare de răniţi.

Fâşia Gaza este în criză şi, dacă războiul continuă în acest fel, nu vom putea îngropa morţii. Cimitirele sunt deja pline şi avem nevoie de altele noi pentru a îngropa morţii, a declarat Yasser Ali.

Şi în oraşul Gaza, autorităţile pregăteau gropi comune, a declarat şeful Biroului de presă al guvernului, Salama Marouf.

Israelul a jurat să anihileze Hamas după ce luptătorii săi s-au infiltrat în oraşe israeliene la 7 octombrie, împuşcând bărbaţi, femei şi copii şi luând ostatici.

In this article