Critici și polemici în Canada după o filmare virală cu mai mulți politicieni care defilează în pantofi roz cu toc

Gestul unor politicieni de a defila în pantofi roz cu toc a stârnit polemici în Canada. O filmare cu scena neobișnuită, postată pe Twitter de către ministrul canadian al transporturilor, a...

Gestul unor politicieni de a defila în pantofi roz cu toc a stârnit polemici în Canada. O filmare cu scena neobișnuită, postată pe Twitter de către ministrul canadian al transporturilor, a ajuns la milioane de vizualizări.

Mai mulţi politicieni bărbați se plimbă pe tocuri în jurul unei mese. Scopul a fost de a susține cauza combaterii violenței împotriva femeilor. Însă gestul a fost primit cu sarcasm pe rețelele sociale, unde mulți îl consideră ridicol și inutil pentru femei.

Potrivit ministrului canadian al transporturilor, acest gest a avut ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la lupta împotriva violenţei asupra femeilor.

“Violenţa împotriva femeilor este încă răspândită în societatea noastră. Hope in Heels (Speranţă pe tocuri) este un eveniment care creşte gradul de conştientizare cu privire la violenţa împotriva femeilor, încurajând în acelaşi timp bărbaţii şi băieţii să facă parte din soluţie.

Am purtat emblematicele tocuri roz pentru a susţine această cauză importantă”, a declarat Omar Alghabra.

Parlamentarii canadieni au participat la evenimentul “Hope in High Heels”, o campanie desfăşurată de Halton Women’s Place, un adăpost pentru femei din Halton, Ontario.

Potrivit ministrului familiei, Karina Gould, evenimentul a ajuns la a patra ediţie şi a fost găzduit de Parlamentul canadian.

“Educarea bărbaţilor şi a băieţilor face parte din soluţie şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să punem capăt violenţei bazate pe gen”, a scris ea pe contul său de Twitter, împărtăşind fotografii de la eveniment.

“Bărbaţii, începând cu mine, trebuie să fie conştienţi de consecinţele acţiunilor şi cuvintelor lor şi să se străduiască să acorde mai mult spaţiu pentru femeile din jurul lor”, a spus şi ministrul Omar Alghabra.

Această acţiune publicitară a provocat însă reticenţă şi chiar ironii şi sarcasme pe reţelele sociale.

“Femei canadiene, vă simţiţi mai în siguranţă acum?”, a comentat Maxime Bernier, un politician din opoziţia canadiană. . “Este pur şi simplu ridicol”, a opinat un internaut.

“Poate cineva să oprească Canada?”, s-a amuzat un altul. Pentru mulţi internauţi, campania propusă de parlamentarii canadieni pentru a lupta împotriva violenţei asupra femeilor este “ridicolă”.

“Politicieni care defilează în pantofi roz cu tocuri, de firmă, pentru a face parte din soluţia împotriva violenţei femeilor – mi-e atât de ruşine pentru voi”, a scris Bernadette Spofforth, o comentatoare britanică cu peste 200.000 de urmăritori.

In this article