A murit fostul director de la „Termocom”: S-a stins chiar de Paștele Blajinilor

Fostul director de la „Termocom”, Mihai Cernei, s-a stins în primele ore ale dimineții de duminică, 23 aprilie, în urma unui atac de cord. Acesta avea 67 de...

Fostul director de la „Termocom”, Mihai Cernei, s-a stins în primele ore ale dimineții de duminică, 23 aprilie, în urma unui atac de cord. Acesta avea 67 de ani și a fost anterior director al CET-2 și manager la mai multe întreprinderi din sectorul energetic.

Mihai Cernei s-a născut în data de 9 mai 1955 în satul Clocuşna, raionul Ocnița. În ultimii ani a activat în calitate de lector la Facultatea de Științe Economice de la Universitatea de Stat din Moldova și la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova.

Cernei a deținut titlurile de doctor în științe economice, conferențiar universitar și a fost licențiat în management, management corporativ și în cel al riscurilor în afaceri. A fost autor sau coautor a zeci de articole și lucrări științifice privind problemele și evoluțiile din sistemul energetic al Republicii Moldova.

Pe parcursul activității sale s-a învrednicit de diverse distincții de stat, printre care și Ordinul „Gloria Muncii”, decernat în anul 2000.

Trupul neînsuflețit va fi depus marți, 25 aprilie, ora 18:00, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău, fiind printre ctitorii acestui locaș.

Înmormântarea va avea loc miercuri, după săvârșirea prohodului, care va începe la ora 11:00.

In this article