COVID-19. Poliția a aplicat 38 de amenzi în valoare totală de 800 de mii de lei. Află care este motivul

Oamenii legii au înregistrat 38 de contravenții prin care au fost încălcate restricțiile impuse de starea de urgență. 33 din acestea sunt cazuri în care agenții economici nu...

Oamenii legii au înregistrat 38 de contravenții prin care au fost încălcate restricțiile impuse de starea de urgență. 33 din acestea sunt cazuri în care agenții economici nu s-au conformat cerințelor situației excepționale, iar în 5 procese verbale sunt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului. Potrivit Poliției, amenzile aplicate ajung la suma de circa 800 de mii de lei, transmite Breaking News.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor continua să asigure ordinea și siguranța publică, inclusiv siguranța în traficul rutier. Polițiștii și carabinieri vor patrula și monitoriza teritoriile administrative, spațiile publice și vor intensifica activitățile de monitorizare a persoanelor care se află în autoizolare și carantină.

Totodată, oamenii legii vor informa cetățenii despre riscurile infecției cu COVID 19, despre măsurile recomandate de autorități și despre riscurile la care sunt supuși dacă nu le respectă.

Poliția, în colaborare cu administrația publică locală, va supraveghea activitatea agenților economici, va verifica dacă aceștia respectă măsurile și va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul în care sunt încălcate regulile impuse de starea de urgență.

Oamenii legii monitorizează și fluxul de pasageri în transportul public, iar în localitățile în care a fost declarată stare de carantină sunt instalate posturi de restricționare a transportului rutier. Polițiștii continuă să informeze cetățenii despre modul de protejare și comportament în spațiile publice, cu păstrarea distanței sociale de 1 metru. Echipe speciale continua să patruleze în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zonele de agrement, stații și autogări.

Poliția atenționează că măsurile de prevenire și combatere a virusului COVID 19 vor fi intensificate în funcție de nivelul de alertă, iar cu cât mai mari vor fi riscurile, cu atât mai stricte vor fi măsurile impuse de stat. Oamenii legii fac apel la solidaritate și responsabilitate din partea cetățenilor.

In this article