ANRE a acționat în judecată Termoelectrica, pentru facturile exagerate la căldură

ANRE a acționat în judecată SA „Termoelectrica”, pentru facturile mari la căldură, achitate de cetățeni pentru luna ianuarie. Experții ANRE au examinat datele privind temperatura agentului termic furnizat...

ANRE a acționat în judecată SA „Termoelectrica”, pentru facturile mari la căldură, achitate de cetățeni pentru luna ianuarie.

Experții ANRE au examinat datele privind temperatura agentului termic furnizat în rețea de către SA „Termoelectrica” și au verificat corectitudinea emiterii de către furnizor a facturilor. Ca urmare, s-a constatat că perioada de facturare pentru luna ianuarie 2020 a constituit în medie 32-36 de zile. Acest fapt contravine prevederilor Regulamentului privind furnizarea energiei termice, care obligă facturarea lunară a consumului de energie termică.

Amintim că președintele Igor Dodon a convocat conducerea ANRE, Termoelectrica și MoldovaGaz, după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că au primit facturi exagerate la căldură, pentru luna ianuarie. Șeful statului a cerut ca cei, care se fac vinovați, să fie sancționați.

Ulterior, locuitorii din municipiul Chișinău au primit facturi mai mici pentru consumul de căldură în luna februarie cu 25- 50%.

In this article