COVID-19: Pacienții din Chișinău, tratați la domiciliu, vor fi monitorizați online de către medicii de familie

Din 29 aprilie, toți pacienții din Chișinău diagnosticați cu forme ușoare COVID-19, aflați cu tratament la domiciliu, dar și persoanele aflate în autoizolare sau carantină, vor fi monitorizați...

Din 29 aprilie, toți pacienții din Chișinău diagnosticați cu forme ușoare COVID-19, aflați cu tratament la domiciliu, dar și persoanele aflate în autoizolare sau carantină, vor fi monitorizați online de către medicii de familie, în baza platformei CRM JIRA Software.

Primăria Chișinău anunță că proiectul va fi implementat de către toate instituțiile din subordinea asociațiilor medicale teritoriale din municipiul, având scopul de a eficientiza procesul de monitorizare de către medicii de familie a pacienților infectați cu coronavirus, cu forme ușoare a infecției.

Din 10 aprilie, pacienții diagnosticați cu forme ușoare de coronavirus sunt  tratați la domiciliu. Printre pacienții cu forme ușoare de COVID-19 tratați la domiciliu sunt persoanele care nu suferă de alte maladii, precum diabetul zaharat, boli cardiovasculare, maladii oncologice sau ale aparatului respirator. Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, indiferent de manifestarea bolii, dar și femeile gravide și copiii sunt internați în spital.

In this article