COVID-19 în Moldova: Președintele anunță că avem cea mai mică rată de creștere a cazurilor din Europa

Președintele Igor Dodon a anunțat că în Republica Moldova este cea mai mică rată de infectare cu virusul de tip nou. După ședința Centrului Unic de Comandă, președintele...

Președintele Igor Dodon a anunțat că în Republica Moldova este cea mai mică rată de infectare cu virusul de tip nou. După ședința Centrului Unic de Comandă, președintele a explcat că „avem șase cazuri noi, trei de import și trei de transmisie locală. Trebuie să recunoaștem că avem cea mai mică rată de creștere a cazurilor din regiune și din Europa. Adică măsurile întreprinse la timp, poate unele foarte dure, dar au fost la timp și au dat rezultate”, transmite Breaking News.

Președintele a mai spus că din cele 36 de cazuri de COVID-19, înregistrate până acum pe teritoriul țării, 34 sunt active: o persoană s-a tratat, iar o pacientă a decedat noaptea trecută. „Din 34 de cazuri active, la 29 starea este bună și cinci persoane cu starea  medie, sau medie spre grav”, a mai adăugat șeful statului, Igor Dodon.

Potrivit autorităților, din numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 în Moldova, 15 sunt cu transmitere locală și 21 de import.

In this article