Corturile anticaniculă vor fi reinstelate

Astăzi 12 august Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va reinstala corturile anticaniculă, transmite Breaking News. Acestea urmează a fi amenajate în cinci sectoare ale...

Astăzi 12 august Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va reinstala corturile anticaniculă, transmite Breaking News.

Acestea urmează a fi amenajate în cinci sectoare ale municipiului Chișinău, dar și în unele centre raionale cu flux continuu de persoane. În capitală punctele de reabilitare vor fi instalate pe următoarele adrese: sectorul Centru în preajma „Pieții Centrale”, sectorul Râșcani, la intersecţia străzilor Kiev şi bulevardul Moscovei, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latină nr.11, sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.3 și sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial „1000 de Mărunțișuri”.

Corturile anticaniculă urmează să activeze în zilele de lucru în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Aici oamenii pot bea apă și se pot proteja de temperaturile ridicate. Decizia de reinstalare a punctelor de reabilitare a fost luată odată cu lansarea codului galben de caniculă. Potrivit Serviciului Hidrometorologic de Stat în perioada 11 – 14 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 36 C0.

În aceste condiții punctele de reabilitare vor oferi oamenilor posibilitatea de a se proteja de temperaturile ridicate. Potrivit IGSU de la începutul sezonului de vară peste 81 de mii de oameni au beneficiat de asistență la corturile anticaniculă instalate în țară.

In this article

Join the Conversation